Call Us Today +31 (0) 186616224 (09:30-17:30 cet)

Juwelier van Moorsel


Goudsmid, Zilversmid en Diamantair.

Oog voor detail, ouderwets vakmanschap en jarenlange ervaring smelten hier in één.

Familiebedrijf Juwelier van Moorsel bestaat al meer dan 70 jaar en werd opgericht in het jaar 1941. Sindsdien is er veel veranderd binnen het bedrijf, maar zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven.
Zo is de winkel tot drie maal toe van locatie veranderd De juwelier is door de jaren heen echter altijd in het bezit gebleven van de familie van Moorsel.
Al drie generaties lang houdt de familie zich bezig met het goudsmeden, waarbij kennis van en over het oude ambacht telkens van vader op zoon is overgedragen.

Drie generaties van Moorsel
De eerste vestiging van Juwelier van Moorsel werd alweer 71 jaar geleden opgericht in Leidschendam door Piet van Moorsel en zijn vrouw, grootouders van huidige eigenaar Peter. Het ambacht van goud- en sieradenbewerking bleek al snel in het bloed van de familie te zitten. Zoon Cees nam uiteindelijk samen met zijn vrouw de winkel van zijn ouders over en verhuisde hiermee naar de Hoekse Waard.

Cees van Moorsel deed zijn ambachtelijke kennis op bij diverse leermeesters en werkte door de jaren heen voor verschillende gerenommeerde juweliers. Tussen 1965 en 1970 werkte hij zelfs voor Juwelier Bonebakker, traditioneel hofleverancier van het Nederlandse koningshuis. Natuurlijk leerde hij nog het meeste van zijn eigen ouders. Dit leerproces werd al snel een traditie en vader Cees leerde zijn eigen zoon Peter al snel de fijne kneepjes van het vak.

Inmiddels is de juwelierswinkel overgenomen door deze derde generatie van de familie. Ook Peter van Moorsel besloot na de overname dat het tijd werd voor een nieuwe locatie, waarna de juwelierswinkel zich vestigde op de Molendijk 45 in Oud-Beijerland.
Samen met zijn vrouw Fariba besloten ze optimaal gebruik te maken van de kennis binnen zijn familie en breidde deze nog verder uit.
Na enkele jaren gewerkt te hebben in Antwerpen bij diverse juweliers en diamantairs, maar ook door het volgen van enkele intensieve cursussen zijn zowel Peter als zijn vrouw vandaag de dag gecertificeerd diamantair volgens de Hoge Raad van diamant te Antwerpen.

Ambachtelijke juwelier
Naast sieraden in de vitrines kunnen sieraden geheel naar eigen ontwerp en visie gecreëerd worden in het eigen atelier welke deel is van de winkel. Naast het maken van sieraden worden er in dit goudsmid atelier dagelijks vele reparaties uitgevoerd en niet alleen voor het eigen klantenbestand. Diverse juwelierswinkels in het hoge segment komen naar Juwelier van Moorsel voor reparaties en het ontwerpen van nieuwe sieraden. Dit allemaal dankzij de bewezen vakbekwaamheid van de juwelier, welke elk sieraad al decennia lang op klassieke en degelijke wijze tot stand brengt.

Ondanks het feit dat de traditionele productiewijze tot op de dag van vandaag gehanteerd wordt, is het aanbod van de juwelier gegroeid. Zo is het in het goudsmid atelier tegenwoordig ook mogelijk om sieraden via de computer te ontwerpen. Het ontwerp wordt vervolgens via een 3D printer in was uitgeprint waarna deze mal in een materiaal naar keuze wordt gecreëerd. De uiteindelijke afwerking gebeurt natuurlijk met de hand waardoor ook bij deze moderne productiemethode de kwaliteit en degelijkheid van het ambacht in het sieraad terug komt. Het gehele proces kan ondanks de aanwezigheid van de computer vanzelfsprekend ten alle tijden geheel uitgevoerd worden op de traditionele wijze.

Dankzij de vaardigheden van het aanwezige personeel, gecombineerd met jarenlange ervaring en het aanwezige gereedschap wordt er amper “Nee” verkocht aan klanten. Binnen het goudsmid atelier kan werkelijk alles gerealiseerd worden wat de klant in gedachten heeft.

 

 

Processing...

added to cart success.

added to wishlist success.